top of page
Търсене

Ин йога за елемент ЗемяКъсното лято е когато ян започва да се обръща към ин. Това е време за жътва и празнуване на изобилието! Ин йога последователността набляга на пози, насочени към квадрицепсите и предната част на тялото. Тази последователност също е насочена към меридианите на Далака и Стомаха, и елемента Земя в Китайската медицина. Това са органите, които смилат храната ни и разпределят правилно хранителните вещества. Те ни дават енергията да правим това, което искаме да правим в света. Психологически, те ни позволяват да смиламе и асимилираме нашите преживявания и да ги превръщаме в използваеми идеи и творения. Сезонът, свързан с тези органи, е късното лято и/или преходното време между сезоните (равноденствие и слънцестоене). Това е време, когато земята се връща в своя център и се подготвя за своята трансформация.


Духът на елемента Земя ни дарява със способността да стоим зад нашите думи и мечти с цел и намерение, да ни дарява с яснота на мисълта и почтеност. Емоцията, свързана с далака е съчувствието, нашата способност да се свързваме и да се грижим за другите. Когато Земята е хармонична, ние се чувстваме уверени, спокойни, комфортни с живота, практични. Земните хора обичат да обединяват другите и да стават добри посредници или миротворци, надеждни приятели. Те често изпитват удоволствие както от приготвянето на храна, така и от яденето.


Когато нашият елемент Земя е извън баланс, може да открием, че постоянно се тревожим за много неща, имаме чувство на нервност или безпокойство, обикновено за предстоящо събитие или нещо с несигурен изход. Това смущение на енергията изчерпва нашата чи, което може да повлияе негативно на способността ни да смиламе и трансформираме нашите мисли и идеи в действия, които са израз на нашата душа. Хората със слаб елемент Земя изпитват трудности при поставянето на ясни намерения и вместо да живеят живота, който наистина искат, те се въртят в кръг. Храносмилателни смущения, хранителни разстройства, обсесивно мислене, прекомерна грижа за другите, докато пренебрегвате себе си, са няколко примера за признаци и симптоми на слаб център.


Изцелението трябва да започне с укрепване и повторно свързване с нашия собствен център и слушане на вътрешния ни глас. Привеждане на думите и действията ни в хармония, като балансираме ангажиментите си и не надхвърляме границите си.

  • Полезни са практики, който помагат да излезем от умовете си и да влезем в телата си. Фокусирайте се върху центрирането на себе си с дъха си. Пуснете ума си в корема си и почувствайте какво се случва във вас.

  • Опитайте да масажирате краката си, за да извлечете енергия от главата си надолу към стъпалата, които ни подкрепят всеки ден.

  • Можем да започнем да укрепваме храносмилателната си система, като консумираме пълноценни храни, които помагат за подхранването и възстановяването на нашата система.

  • Намерете тихо място сред природата, за да се включите отново в земната енергия. Нуждаем се от това време, за да слушаме сърцата си, защото е трудно да стигнем до някъде в живота, ако сърцето и краката ви се движат в противоположни посоки.

Да живееш живота по начина, по който възнамеряваш, да изразяваш себе си ясно и да държиш позицията си са начини да празнуваш това, че си центриран човек.Използвани източници:

18 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Навигиране на усещанията в Ин Йога

Ползата от описването на усещанията е, че ни помага да задълбочим връзката си с преживяването. Може да възприемем това като част от нашия вътрешен диалог по време на практика или като котва за блуждае

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page